PERSONELİMİZE YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ!

CİPDER Duyurular - 22.05.2018 Salı 09:09  - Bu haber 1002 kere okundu.
Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarına yapılan saldırı Devlete, Millete yapılmış sayılır.
Son dönemde ceza infaz kurumu çalışanlarına yönelik saldırıların ve şiddetin artması; görevini yasalar, vicdan, insan hakları ve etik ilke ve prensipler çerçevesinde yürütmeye çalışan camiamızı derinden üzmektedir. Çok önemli bir kamu görevini zor koşullar altında yürütmeye çalışan personelimize yapılan bu saldırılar Devlete, Millete yani kamuya yapılmış sayılmaktadır.

Sadece bir ay içinde Çorum'da, Samsun'da, İzmir'de ve son olarak Van'da meydana gelen olaylarda personelimiz ateşli silahlarla, silah niteliği kazanan kesici ve delici aletlerle ve diğer çeşitli silahlarla yaralanmıştır. Bunun dışında her gün ülkenin birçok ceza infaz kurumunda personelimiz çeşitli şekillerde şiddete maruz kalmaktadır. CİPDER tarafından saldırıya maruz kalan çalışanlarımız yalnız bırakılmamakta; maddi, manevi ve hukuki destekte bulunulmaktadır.

Devletin birliği, asayişi ve düzenini korumak için görev yapan çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti ve bu şiddeti uygulayanları kınıyoruz.

Cipder Denetim Kurulu Başkanı NECMİ ACUN'un babası bugün vefat etti.
Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Murat Yaşa vefat etti
Maltepe CİPDER Temsilcisi Yasin Yavuz babasını kaybetti