CİPDER'İN DE ORTAĞI OLDUĞU AB PROJESİ KAPANIŞ PROGRAMI ANKARA'DA YAPILDI

Çalışma Hayatı - 07.11.2017 Salı 09:05  - Bu haber 697 kere okundu.
Mesleki ve sosyal yetkinliklerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen projenin kapanış toplantısı Ankara'da yapıldı.

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi koordinatorlüğünde yurutulen ve ceza infaz kurumu çalışanlarının ve bilhassa infaz ve koruma memurlarının mesleki ve sosyal yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla yaklaşık iki yıldır devam eden projenin kapanış toplantısı 6 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Ankara Personel Eğitim Merkezi, Tokat T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve CİPDER’in yanı sıra Romanya, Portekiz ve İtalyan ortağın bulunduğu ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından koordine edilen, Ceza İnfaz Kurumu Çalışanlarının Mesleki ve Sosyal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesinin Ankara Raymar Otel’de yapılan kapanış programı, proje kapanış konferansı ile başladı. Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser’in ev sahibi olarak yaptığı konuşmanın ardından Daire Başkanı Fatih Güngör tarafından “Personel politikasında yeni gelişmeler” konusunda bir sunum yapıldı. Daha sonra proje koordinatörü Doç. Dr. Tahsin İlhan tarafından projenin fikri çıktıları tanıtıldı.

Bu bölümde, proje kapsamında ceza infaz kurumu personelinin ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yapılan SWOT ve ihtiyaç analizi; ortaya çıkan verilerin değerlendirilmesiyle hazırlanan personele yönelik kalite katalogu ve bu kataloga göre belirlenen derslerin yer aldığı yazılı ve görsel eğitim materyalleri tanıtıldı. Özellikle, mesleki müdahale teknikleri, psikolojik sağlamlık, etkili iletişim, kurumsal kimlik, meslek etiği, problem çözme yöntemleri, ilk yardım ve diğer konularda hazırlanmış olan video dersler katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Kapanış toplantısına Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser, Personelden Sorumlu Daire Başkanı Fatih Güngör, Tetkik Hâkimi Serdal İbrahimoğlu ve farklı unvanlardan yaklaşık 75 ceza infaz kurumu çalışanı katıldı. Program birlikte yenilen yemekle son buldu.

Her marka araca bakım hizmeti veren Speedy firmasıyla CİPDER Üyelerine yönelik indirim protokolü imzalandı.
Salih EFE’nin babası Mustafa EFE yakalndığı amansız hastalık sonucu vefat etti.
Soner Bahadır'ın annesi 22 Mayıs 2018 tarihide yaşamını yitirdi.
23 Mayıs 2018 Çarşamba
İnfaz ve koruma Başmemuru Ahmet Selçuk bu gün Niğde'de toprağa verilecek