CİPDER'DEN METRİS ZİYARETİ

CİPDER Haber - 02.02.2018 Cuma 15:56  - Bu haber 502 kere okundu.
CİPDER Nihat Doğan Doğan davasına müdahil olmak ve Metris'teki kurumları ziyaret etmek üzere İstanbul'a gitti.
   Cipder öncülüğünde açılan ceza infaz kurumu çalışanlarına hakaret davasına müdahil olmak ve Metris T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etmek amacıyla CİPDER Yönetim Kurulu 30.01.2018 tarihinde İstanbul’a gitti.

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanmakta olan canlı yayın esnasında ceza infaz kurumu çalışanlarına, bakanlık yetkililerine ve müsteşara hakaret ettiği gerekçesiyle Nihat Doğan aleyhine CİPDER öncülüğünde ülkemizin değişik yerlerinde açılan ceza davalarının birleştirildiği hakaret davasına ait duruşma, İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesinde 30 Ocak 2018 tarihinde görüldü. CİPDER Genel Sekreteri Behzat Demir, Genel Başkan Yardımcısı Zafer Baysal ve Dernek Hukuk Danışmanı Mutlu Eşer’in yanı sıra İstanbul’da bulunan ceza infaz kurumu çalışanları ile emeklilerinin katıldığı duruşmada sanık Nihat Doğan çalışanlarımızdan defalarca özür dilediği görüldü.

Zor koşullar altına özveriyle görev yapan ceza infaz kurumu çalışanlarına hakaret eden sanığın TV ekranlarından söylediği tüm konuşmalarda geçen hakaret ifadelerini tek tek mahkeme heyetine hatırlatan Avukat Mutlu Eşer, “Cezaevlerinde yapılan iş ve işlemlerin hepsi yürürlükteki mevzuat hükümleri uyarınca yerine getirilir. Bunun dışında personelin iniyasitifi bulunmaktadır. Sanığın ithamları çirkin ve asılsız iddialardan ibarettir. Bu iftiralar tüm teşkilatı töhmet altında bırakmaktadır” şeklinde konuştu. Zaman zaman savunma makamının sözünü keserek niyetinin hakaret olmadığını, hassasiyetinden ötürü biraz ileri gitmiş olabileceğini söyleyerek özür dileyen sanığı sözünü kesmemesi için uyaran CİPDER Hukuk Danışmanı Mutlu Eşer, bir kez daha sanığın cezalandırılmasını talep etti. Duruşma salonunda hazır bulunan müşteki personeli de dinleyen mahkeme karar için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından Metris Ceza İnfaz kurumları ziyaret edildi. Burada bulunan üyelerimize ve çalışanlarımıza derneğin kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetler ile bundan sonraki yapacağı çalışmaları, üyelerin taleplerini, önerilerini ve eleştirilerini yerinde almak üzere CİPDER heyeti tarafından 1 No’lu T Tipi Ceza İnfaz Kurum toplantı salonunda interaktif bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından katılımcılardan gelen öneri ve taleplerin alınması, yeni temsilci seçimi yapılması ile üye sayısının artırılması konusundaki taleplerini belirten yönetim kurulu, toplantı bitiminde Ankara’ya döndü.

Nihat Doğan hakkında TCK 125. Maddesi gereğince 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Her marka araca bakım hizmeti veren Speedy firmasıyla CİPDER Üyelerine yönelik indirim protokolü imzalandı.
1 ay 14 gün önce
Salih EFE’nin babası Mustafa EFE yakalndığı amansız hastalık sonucu vefat etti.
1 ay 18 gün önce
Soner Bahadır'ın annesi 22 Mayıs 2018 tarihide yaşamını yitirdi.
23 Mayıs 2018 Çarşamba