CİPDERDEN KIBRIS ZİYARETİ

CİPDER Haber - 07.05.2018 Pazartesi 11:52  - Bu haber 335 kere okundu.
CİPDER Yönetim Kurulu, KKTC Gardiyanlar Birliğinin davetlisi olarak 18-20 Nisan 2018 tarihleri arasında iki günlük Kıbrıs ziyareti gerçekleştirdi.

2015 yılında KKTC Gardiyanlar Birliği Başkanı Salih Kayalı tarafından Dernek Genel Merkezine yapılan ziyarette görüş alışverişinde bulunulmuş, uygulama birliği sağlamak ve iki ülke çalışanları arasında bir iletişim tesis etmek üzere ziyaretler planlanmıştı. Bu plan dâhilinde Salih Kayalının davetlisi olarak Kıbrıs’a seyahat gerçekleştiren CİPDER Yönetim Kurulu, KKTC İçişleri Bakanlığı, KKTC Merkez Cezaevi ve KKTC Gardiyanlar Birliğini ziyaret etti. İçişleri Bakanlığında Müsteşar Sayın Gürkan KARA ve Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu; Cezaevinde Cezaevi Müdürü Derviş Cebiş, Haksen Genel Başkanı İzzet Türkmen; Gardiyanlar Birliğinde Başkan Salih Kayalı ile ayrıca daha önce yapılan ön görüşmeleri sonuca bağlamak üzere gidilen KKTC Yakın Doğu Üniversitesinde tanıtım müdürü Mahmut Çelik ile görüşüldü.

Ziyaretlerde, Kurumların yapısı, genel işleyişi, personel çalışma koşulları, özlük hakları, sosyal ve kültürel durumları ile Sendika ve sivil toplum çalışmaları incelenerek, Türkiye’deki durum hakkında yetkililere bilgi verildi.

KKTC Gardiyanlar Birliği Başkanlığında gelen davet üzerine Genel Sekreter Behzat DEMİR, Sayman Mehmet Şirin CAN, Yönetim Kurulu Üyeleri Olcay Numan ŞUAY ve Cemal ERGEÇ ile Dernek Hukuk Danışmanı Av. Mutlu EŞER ‘in katıldığı ziyaret sonunda, Gardiyanlar Birliği, Hak-Sen, Merkez Cezaevi ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile birçok alanda görüş alışverişinde bulunuldu, cezaevi çalışanları açısından gerek yasal platformda gerekse fiili uygulamalarda eksik görülen hususlarda tartışıldı, sivil toplum- Kamu diyaloğunun geliştirilmesi ve çalışanların haklarının korunması için işbirliği yapılması ve çeşitli konularda kuruluşlar arası destek sağlanması hususunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca Cezaevi Müdürü ve Birlik Başkanlığından gelen talep üzerine, Lefkoşa da inşaatı devam eden Yeni Cezaevi Kampusu (mini kampus) gezildi. İçinde çocuk, kadın ve yetişkin bölümlerinin olduğu ve tamamlanma aşamasında bulunan mini kampus inşaatında yapılan gezi sırasında bilgi ve deneyimler aktarıldı, çeşitli önerilerde bulunuldu.

Her marka araca bakım hizmeti veren Speedy firmasıyla CİPDER Üyelerine yönelik indirim protokolü imzalandı.
Salih EFE’nin babası Mustafa EFE yakalndığı amansız hastalık sonucu vefat etti.
Soner Bahadır'ın annesi 22 Mayıs 2018 tarihide yaşamını yitirdi.
23 Mayıs 2018 Çarşamba
İnfaz ve koruma Başmemuru Ahmet Selçuk bu gün Niğde'de toprağa verilecek