CİPDER’DEN GENEL MÜDÜR ZİYARETİ

Çalışma Hayatı - 12.01.2018 Cuma 08:53  - Bu haber 1764 kere okundu.
CİPDER Yönetim Kurulu CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gül, Denetim Kurulu Başkanı Necmi Acun, Genel Sekreter Behzat Demir, Dernek Saymanı Mehmet Şirin Can, Genel Başkan Yardımcısı Levent Preveze, Yönetim Kurulu Üyesi Zişan Çolak, Dernek Hukuk Danışmanı Avukat Mutlu Eşer’den oluşan heyet ziyarette Genel Müdür Şaban Yılmaz’a yeni görevinde başarı dileyerek Derneği tanıttı.

Ardından üyelerinin beklentilerini, taleplerini kısaca özetleyerek bunlarla ilgili Dernek tarafından yapılan çalışmalar aktarıldı. Genel Başkan İsmail Gül bunlarla ilgili; “Sayın Genel Müdürüm, personelimizin kronikleşmiş belli başlı sorunları var. Bunlarla ilgili yıllardır Dernek olarak mücadele veriyoruz. Biliyoruz ki bunlarla ilgili Genel Müdürlüğümüz de oldukça fazla mesai harcıyor. Yıpranma böyle ortak çalışmalar sonucu ulaşılan bir başarıdır. Umarım önümüzdeki dönemde diğer sorunlarımızın çözüldüğü verimli bir dönem olur. Bizim şu an en önemli sorunlarımızın başında bulunduğumuz hizmet sınıfı geliyor. Güvenlik hizmeti yaptığımız halde genel idare hizmetleri sınıfına dâhiliz. Bu sorun çözülse diğer birçok hak kendiliğinden gelecektir. Bunun dışında emeklilikten sonra silah taşıma hakkı verilmesi, emekli kimlik kartı verilmesi, bazı unvandaki üyelerimizin beşinci dereceden aşağı düşmesinin sağlanması, maaşların ve tazminat oranlarının makul bir düzeye çıkması gibi hakların kazanılması çok zor bir görevi yerine getiren ceza infaz kurumu çalışanlarını bir nebze olsun rahatlatacaktır. Bu sorunların çözümü için sizin desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Yılmaz da; “Cezaevlerini ve buralarda görev yapan personeli tanıyorum. Gerçekten çok zor bir iş yapılıyor cezaevlerinde. Bu personelin diğer kurumlarda benzer işi yapanlar kadar maaş almaları, fazla mesai ücretlerinden yararlanmaları gerektiğine inanıyorum. Bu konuda daha önceki Genel Müdürlerimizin çok çaba sarf ettiğini biliyorum. Biz de göreve gelir gelmez bu konuda çalışma yapmaya başladık aslında. Yapılan çeşitli toplantılarda personelimiz özlük hakları ve özellikle de fazla mesai ücretleri konusunda fikrimizi beyan ettik. Bundan sonra da bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız elbette ama ben personelimizden her zaman olduğu gibi fedakârlık ve azim bekliyorum. Bizler Anadolu toprağında binlerce yıldır büyük mücadeleler verdik hala da veriyoruz. Bu topraklarda yaşayan bizler herkesten daha fazla çalışmalıyız. Çünkü bu topraklar hiçbir zaman zafiyeti kaldırmaz. Siz de Dernek olarak bu çalışmalara destek olun. Mecliste lobi baskısı oluşturun. Altmış bine yaklaşan personeli temsil etmek büyük bir güce işaret eder. Bu noktada üye sayınızın daha da artması çok önemlidir. Kısa vadede bizim tarafımızdan çözülebilecek taleplerinizi bildirirseniz bize düşeni yapmaya çalışırız” dedi.

CİPDER Yönetim Kurulu CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde yapılan bu girişim, felaketin fitilini ateşlemekten başka bir şey değildir.
1 ay 11 gün önce
CİPDER Yönetim Kurulu Van'daki Ceza İnfaz Kurumlarına çalışma ziyaretinde bulundu.
2 ay 26 gün önce
CİPDER üyelerinin birinci derece yakınları Mektebim Okullarından indirimli olarak yararlanabilecek.
24 Nisan 2017 Pazartesi