CİPDER OSMANİYE'DE YAŞANAN ŞİDDETİ KINADI

Çalışma Hayatı - 25.09.2019 Çarşamba 16:56  - Bu haber 848 kere okundu.
Osmaniye'de hükümlülerce ceza infaz kurumu çalışanlarına yönelik saldırı kınandı.

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR

Ceza infaz kurumlarınca yerine getirilen cezaların infazı hizmetleri kamu adına çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde ceza infaz kurumları suçlunun salt fiziksel ve psikolojik olarak cezalandırıldığı yerler değil suça iten nedenleri ortadan kaldırmak üzere “iyileştirme” temelli çalışmaları ifa eden kurumlar durumundadır.

Ceza infaz kurumu çalışanları da tüm kamu kurumları arasında en iyi eğitimli, insan haklarına ve hukuka saygılı ve mesai mevhumu gözetmeksizin özveriyle görev yapan fedakâr kamu görevlileridir.

Dil, din, renk, suç türü, cinsiyet ayrımı yapmaksızın, herhangi bir silah ve önleyici teçhizat kullanmaksızın sadece yasaların verdiği kuralları iyi niyet, merhamet ve devlet ciddiyeti içerisinde uygulamaya çalışan infaz ve koruma memurlarına yapılan şiddet camiamızı derinden üzmektedir.

Son olarak Osmaniye’de bulunan ceza infaz kurumunda görevli meslektaşlarımız silah niteliği kazanan kesici ve delici aletlerle. CİPDER tarafından saldırıya maruz kalan çalışanlarımız yalnız bırakılmamakta; maddi, manevi ve hukuki destekte bulunulmaktadır. Olayın hemen ardından CİPDER olarak kurum yetkilileriyle iletişime geçilmiş, maddi, manevi ve hukuki olarak yanlarında olduğu kendilerine iletilmiştir.

Devletin birliği, asayişi ve düzenini korumak için görev yapan çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti ve bu şiddeti uygulayanları lanetle kınıyoruz.

CİPDER Yönetim Kurulu

CİPDER Genel Sekreteri Behzat Demir ve Hukuk Danışmanı Mutlu Eşer üyesinin duruşmasına katılmak üzere Bolu'ya gitti.
1 ay 24 gün önce
CİPDER Yönetim Kurulu Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş'u makamında ziyaret etti.
2 ay 14 gün önce
CİPDER Yönetim Kurulu Genel Müdür Yılmaz Çiftçi ve Genel Müdür Yardımcısı Yunus Alkaç'ı makamında ziyaret etti.
3 ay 11 gün önce