CİPDER Şiddeti Kınadı

CİPDER Haber - 03.11.2018 Cumartesi 10:03  - Bu haber 117 kere okundu.
Yönetim Kurulu Silivri'de Basın Açıklaması yaptı.
Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CİPDER) ceza infaz kurumu çalışanlarına yönelik şiddeti kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.
Silivri Atatürk anıtı önünde yapılan basın açıklamasına CİPDER Genel Merkez Yönetimi adına Genel Başkan Yardımcısı Zafer Baysal, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Yeni ve dernek üyeleri katıldı.
Hergün bir yenisi eklenen şiddet olayları konusunda kamuoyunda fardındalık oluşturmak için Dernek adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Zafer Baysal, “Ceza infaz kurumları bağımsız mahkemelerce verilen hürriyeti kısıtlayıcı hapis cezalarına uygulandığı kamu kurumlarıdır. Günümüzde ceza infaz kurumları Çağdaş infaz anlayışı ile hizmet sunan, yasalara ve insan haklarına saygılı, bireysel özellikleri ve ihtiyaçlara uygun olarak yönetim yaklaşımları sergileyen birer Eğitim ve Sosyal Hizmet Kurumu durumuna geçmiştir. Suçlunun değil suçun cezalandırıldığını bu kurumlarda görev yapan personel de çok zor koşullarda özveriyle çalışmaktadır. Kamu adına bu çok önemli görevi yerine getiren fedakar kamu görevlilerine son günlerde giderek artan şiddet olayları bizleri de son derece üzmektedir. Ceza infaz kurumları personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak sadece yasalarca kendine verilen görevi yerine getirdiği için şiddete maruz kalan personelimize yönelik şiddeti ve bu şiddeti uygulayanları kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki bizlere yapılan her şey aynı zamanda devlete karşı yapılmış sayılmaktadır” ifadelerini kullandı.

(Video İçin: https://www.facebook.com/sha.com.tr/videos/1403665713101439/)

Yönetim Kurulu Silivri'de Basın Açıklaması yaptı.
Huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde yapılan bu girişim, felaketin fitilini ateşlemekten başka bir şey değildir.
07 Aralık 2017 Perşembe
CİPDER Cumhuriyet Gazetesindeki bir yazıdan dolayı kınama mesajı yayınladı.
09 Aralık 2015 Çarşamba