CİPDER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET ETTİ

CİPDER Haber - 09.08.2019 Cuma 08:32  - Bu haber 654 kere okundu.
CİPDER Yönetim Kurulu Genel Müdür Yılmaz Çiftçi ve Genel Müdür Yardımcısı Yunus Alkaç'ı makamında ziyaret etti.
Göreve yeni atanmaları dolayısıyla yapılan ziyaretlerde, atamaların kurumlarımıza, devletimize, milletimize ve personelimize hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
Genel Müdür Yılmaz Çiftçi'yle yapılan görüşmede ayrıca görevde yükselme için dışarıdan yapılacak alımlar, sınav müfredatının kapsamı, sözleşmeli  personelin durumu öncelikli olmak üzere çeşitli konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Özellikle idare memurluğu için dışarıdan yapılacak alımlar konusunda konuşan Çiftçi, yakın zamanda 100'e yakın ceza infaz kurumu açılacağını ve bu kurumlarda yönetici olarak görev yapmak üzere personel açığının oluşacağını belirterek şöyle konuştu: "Ceza infaz kurumu mevcut sayısı ve yakın zamanda açılacak kurumların ihtiyacı dikkate alındığında oldukça fazla sayıda yönetici adayına ihtiyacımız olacağı aşikardır. Ayrıca bugün itibarıyla emeklilik süresi dolan birçok yoneticimizin de bulunduğu göz önünde bulundurularak bir sayı belirledik. Bu yılki alım, Maliye Bakanlığı ile kadroyla ilgili yaşanan sorumlardan kaynaklı. Bu alım, Maliye Bakanlığı tarafından verilmis bulunan kadrolarin değerlendirilmesi için de gerekli bir alım olarak görülmelidir. Dışarıdan alım ilanına çıkmış olmamız bundan sonra içeriden personel alınmayacağı anlamına asla gelmez. Aksine görevde yükselme sınavları bundan sonra da yapılacaktır."
Yönetim kurulunun görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için geçen yıl uygulanan sınav kapsamı konusunda personelin duyduğu memnuniyetsizliği ve endişeyi dile getirmesi üzerine Genel Müdür Yılmaz Çiftçi bu konuda da çalışma yürütüldüğünü belirtti.
Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusundaki çalışmaların durumu hakkındaki soruya da yanıt veren Genel Müdür, bu sorunun gündemlerine yeni girmediğini ve bunu acil olarak çözülmesi gereken bir sorun olarak gördüklerini vurgulayarak yaklaşık beş yıldır bunun çözümü için mesai harcadiklarını dile getirdi ve sayıları yirmi bini bulan sözleşmeli personelin bir an önce kadroya geçirilmesi için bundan sonra da ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Personelle ilgili diğer bazı konular hakkında da görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından ziyaret sona erdi.

CİPDER Genel Sekreteri Behzat Demir ve Hukuk Danışmanı Mutlu Eşer üyesinin duruşmasına katılmak üzere Bolu'ya gitti.
Osmaniye'de hükümlülerce ceza infaz kurumu çalışanlarına yönelik saldırı kınandı.
1 ay 24 gün önce
CİPDER Yönetim Kurulu Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş'u makamında ziyaret etti.
2 ay 14 gün önce
3 ay 11 gün önce