BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR

Çalışma Hayatı - 05.07.2019 Cuma 16:09  - Bu haber 1291 kere okundu.
Medyada kurumlarımız ve çalışanlarımız hakkında yer alan iddialar hakkında basın açıklamasıdır.
Son günlerde meslektaşlarımıza ve kurumlarıma yönelik belli odaklarca sosyal medya ve çeşitli basın araçları vasıtasıyla karalama ve iftira kampanyasına dönüşen birtakım manipülasyonlar yapılmaktadır. Bilinmelidir ki bunların temel amacı Devletimizi ve kamu hizmeti yapmakta olan görevlilerimizi töhmet altında bırakarak, terör eylemleri yoluyla veremedikleri zararı medya yoluyla vermeye çalışmaktır.

Bugün iddia ediyoruz ki ceza infaz kurumlarımız görevini layıkıyla yapan kurumların başında gelmektedir. Bu kurumlarda çalışan meslektaşlarımız da kamu görevi bilicinde, yasalar ve insan hakları çerçevesinde çok zor bir görevi başarıyla sürdürmektedir. Sürekli denetime açık kurumlar olan ceza infaz kurumları, merkez teşkilatınca yapılan denetimler dışında yerelde de bağlı bulundukları Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından sürekli mercek altında tutulmaktadır. Bununla birlikte, uluslararası insan hakları örgütlerince, TBMM bünyesinde oluşturulan kurul ve komisyonlarca, cezaevi izleme kurullarınca ve siyasi partilerce yapılan incelemeler sonucunda gerekli raporlar düzenlemektedir. Herhangi bir ihlal olması halinde ise gerekli adli ve idari işlemler gecikmeksizin yerine getirilmektedir.

Ancak, hakkında herhangi bir ihlale sebep olduğu konusunda yasal yollarla usulüne uygun şikayet, ihbar, tespit olmaksızın sadece karalama ve yıpratma amacıyla bazı kurumlarımıza ve bu kurumda kamu görevini yetiren kamu görevlilerine yönelik sistematik faaliyetler yürütüldüğünü üzüntüyle görmekteyiz. Bunlardan biri de meslektaşımız ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Pekesen’dir.

Sadece kanunun gerektirdiği uygulamaları yerine getirdiği; kurumun disiplin ve asayişini gereken şekilde koruduğu; suç türü, cinsiyet, ekonomik durum vb. unsurlar bakımından ayrımcılık yapmayıp adil davrandığı için sosyal medya üzerinde hakaretlere uğrayan, tehdit edilen Ahmet Pekesen, kötü niyetli kişiler için açık bir hedef durumuna getirilmiştir. Sadece şerefi ve namusuyla yasaların kendine verdiği yetkiyi kullanan arkadaşımız hakkında göreviyle ilgili açılmış bir dava bulunmadığı gibi şikayet niteliğinde bir başvuru da yoktur.

CİPDER olarak, meslektaşımız hakkında, çıkarı doğrultusunda, kin ve husumet duygularıyla sosyal medya üzerinden iftira ve tehdit nitelikli içerik paylaşan, bunları yayan, yorumda bulunan tüm kişi ve grupları; bununla birlikte bu asılsız ve çirkin içerikleri kaynak kabul ederek bunları TBMM’ye taşıyan ve gerçekmiş gibi lanse eden herkesi kınıyor, kendilerini doğruluğa, hakkaniyete, adalete davet ediyoruz. Bu çirkin iddiaları gerçekleştirenler hakkında yasal yollara başvurulmuş olup sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması konusunda kararlı olduğumuzu da tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

CİPDER Yönetim Kurulu

CİPDER Genel Sekreteri Behzat Demir ve Hukuk Danışmanı Mutlu Eşer üyesinin duruşmasına katılmak üzere Bolu'ya gitti.
Osmaniye'de hükümlülerce ceza infaz kurumu çalışanlarına yönelik saldırı kınandı.
1 ay 24 gün önce
CİPDER Yönetim Kurulu Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş'u makamında ziyaret etti.
2 ay 14 gün önce
CİPDER Yönetim Kurulu Genel Müdür Yılmaz Çiftçi ve Genel Müdür Yardımcısı Yunus Alkaç'ı makamında ziyaret etti.
3 ay 11 gün önce