15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI

CİPDER Haber - 14.07.2019 Pazar 22:29  - Bu haber 847 kere okundu.
CİPDER'in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hakkında basın açıklaması.
 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Bu gün 15 Temmuz 2019… Dünyanın en büyük zaferlerinin sahibi Türk Milleti’nin yazdığı destansı zaferlerden birinin yıldönümü…

15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değildir; 40’yılı aşkın bir süre boyunca örülen küresel ihanet ağının millet iradesiyle parçalandığı gündür.

15 Temmuz, putlaştırdıkları metalara dünyalarını ve ahiretlerini değişen bedbahtların küçük gördükleri iman sahipleri tarafından perişan edildikleri gündür.

15 Temmuz, şehadeti en büyük şeref; gaziliği şehadet yolunda büyük bir adım ve onur sayan insanların bayram günüdür.

Küresel ihanet şebekelerinin birleştirdiği şer odakları, sayısız kez kurdukları ancak asla muvaffak olamadıkları tuzaklarına karşılık bu kez çok büyük bir tokat yemiştir. Milletimiz her zamankinden daha güçlü, her zamankinden daha gür sesle cevabını vermiştir; söz milletindir!

CİPDER ilk günden bu yana demokrasi ve millet safında yer aldığını açıkça göstermiş; 15 Temmuz gecesi ihanete ilk tepki verenlerden biri olmuştur.

Milletler, halklar ve hatta sivil oluşumlar sonucu ne olursa olsun kendi kaderlerini tayin etme özgürlüğüne sahip olmalıdır. Hatalardan ders çıkarma ve böylece tarih sahnesinde güçlenerek yoluna devam etme hakkına kavuşma için ilk ve temel koşul özgür olmaktır. Türk Milleti’nin en büyük meziyeti de özgürlüğüne düşkün olmasıdır. Böylece tarih boyunca en gür nidası da özgürlük üzerine çıkmıştır. İşte 15 Temmuz bu nidaların en güçlülerinden biri olmuş, karakterini tüm dünyaya tekrar göstermiştir.

CİPDER, millet iradesinin ve hür tepkisinin zincire vurulduğu yerde ne güçlü bir devlet ne de özgür bir sivil toplum hareketinden söz edilemeyeceğinin bilincinde olarak bu ve buna benzer tüm kalkışmalara, tüm örgütlenmelere, tüm kumpaslara karşı olmuştur, olacaktır da!

Hain kalkışma sırasında da günümüze kadar devam etmekte olan yargılama sürecinde de meslektaşlarımız ihanete ve yardakçılarına karşı dik duruşunu göstermiştir. Gerek hainlerin gerekse iş birlikçilerinin dört gözle hata beklediği bir süreçte kurumlarımızdan da personelimizden de beklediklerini bulamamışlardır. Meslektaşlarımız alnı açık, başı dik olarak dünyaya vatanseverlik, inanç ve demokrasi dersi vermişlerdir.

CİPDER ailesi olarak halkımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyor, küresel ihanet girişimini gelecek nesillere bir ibret vesikası olarak taşıyacağımızı, unutmayacak ve unutturmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.

CİPDER YÖNETİM KURULU

CİPDER Genel Sekreteri Behzat Demir ve Hukuk Danışmanı Mutlu Eşer üyesinin duruşmasına katılmak üzere Bolu'ya gitti.
Osmaniye'de hükümlülerce ceza infaz kurumu çalışanlarına yönelik saldırı kınandı.
1 ay 24 gün önce
CİPDER Yönetim Kurulu Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş'u makamında ziyaret etti.
2 ay 14 gün önce
CİPDER Yönetim Kurulu Genel Müdür Yılmaz Çiftçi ve Genel Müdür Yardımcısı Yunus Alkaç'ı makamında ziyaret etti.
3 ay 11 gün önce